Bejelentkezés    Regisztráció

Információ

Lovászi Péter: shrike(kukac)freemail(pont)hu vagy 30/428-33-89

Dr.Tokody Béla: tokodyb(kukac)gmail(pont)com vagy 20/343-75-59
vagy fotringing(kukac)yahoogroups(pont)com

Gyűrűzési napok

www.fotringing.hu path:/aktualis.aspx

AH tábor (2012 Július-tól)

A gyűrűzés állandóan folyik, az adott időjárásnak megfelelően, általában reggel 5-től kilencig, majd délután 16-tól este 22-ig. A két időpont között, -kánikula esetén-, a hálók összehúzásra kerülnek, csak a guvat-és limikólavarsák működnek. Ilyenkor van lehetőség a halastavon madármegfigyelésre, bevásárlásra… stb.

Azokra a helyekre, amelyek pillanatnyilag betöltetlenek, gyűrűzőket várunk, illetve a tábor egész idejére olyan embereket, akik vagy értenek a madárszedéshez, vagy érdeklődnek a madárgyűrűzés iránt és meg szeretnék azt tanulni.

Feltételek:

Napi 500 Ft hozzájárulási költséget szedünk be,- a gyűrűzőket kivéve-, mindenkitől, ezt az összeget mosogatószerekre, wc-papírra…stb fordítjuk.

Egyébként önellátásra kell berendezkedni, a tábortól az első bolt 1 kilométerre található, általában van lehetőség a közös esti főzésekre. Ha valaki igényli a meleg ebédet, egy helyi étteremmel kapcsolatban vagyunk, kiszállítással mindössze 550 Ft/nap áron biztosítják a napi menüt (meleg étkezési utalványt elfogadnak), ezt néhány nappal korábban kell megrendelni.

A házban 4 emeletes ágy van az alsó szinten, a tetőtérbe lépcső vezet és ágybetéteken 8 ember tud aludni.( Érdemes előre bejelentkezni.) Emellett a ház melletti kis tó partján van lehetőség a sátrazásra.

A ház összkomfortos, ez magába foglalja a melegvizes zuhanyzási lehetőséget is.

Bármikor lehet jönni, senki sincs turnushoz kötve, de nagyon örülnénk az előzetes bejelentkezésnek ( lásd a telefonszámokat és e-mail-címeket fent ).

Mivel a nap nagy részében komoly szakmai munka folyik, 14 év alatti gyermekeket csak napközben, felügyelettel fogadunk, de akár csoportok is jelentkezhetnek ilyen jellegű programra!